Chocolademelk-Helmond

Er is meer in het leven dan chocolade, maar nu even niet

Een artikel uit Delft op Zondag

Quetzal Nederland, Quetzal Almere, Quetzal Amersfoort, Quetzal Den Haag, Quetzal Utrecht, Quetzal Zeeland, Quetzal Noord Holland, Quetzal Zuid Holland, Quetzal Purmerend, Quetzal Maastricht

DELFT – ‘Welkom in de chocoladehemel!’Zo hartelijk word je welkom geheten bij Quetzal De Chocoladebar. In een pand langs de gracht van de Voorstraat heeft ruim een jaar geleden Valentijn zijn eigen chocoladebar geopend.

 

Een plek waar je even rustig kan zitten en kan genieten van een high choq, een milkshake met of zonder chocolade, huisgemaakte brownies of chocolade boterkoek. Of één van de vele andere chocolade-specialiteiten, en een kopje koffie of thee is natuurlijk ook gewoon mogelijk. ‘Er is veel meer in het leven dan chocolade, maar nu even niet’. Dat is de gevleugelde spreuk van Quetzal, de chocoladebar met zijn oorsprong in België. De naam verwijst naar de Oppergod van de Chocolade in de Azteekse mythologie. “Mensen die van chocolade houden, die komen naar dit hoekje van de binnenstad”, zegt Valentijn. “Bij ons kun je gezellig zitten en genieten van chocolade-lekkernijen, veelal met een vloeibare chocolade naar keuze.”

 

Een gezellige chocoladebar, met uitzicht op de Oude Kerk, in de zomer met een terras. “De chocolademelken, milkshakes, brownies en chocolade-boterkoek zijn onze hoofdproducten, maar je kan ook over de top gaan, zoals we dat noemen. Met freak toppings op je chocolademelk of milkshake van bijvoorbeeld Oreo’s en nog veel meer. Ook krijgen we veel suggesties van klanten, zodat we al onze creativiteit kwijt kunnen. Daarnaast zijn er Belgische wafels te krijgen, een grote variëteit aan bonbons, ijscoupes vloeibare chocolade, smoothies en softdrinks. En je kan hier zelfs van een volledige, zoete lunch gebruik maken.” Quetzal heeft ook veel glutenvrije producten. Ook de Freakshakes en Progréstaart zijn glutenvrij te verkrijgen. Neem eens plaats in de chocobruin-rode, huiselijke en ongedwongen ambiance en zie de chocolademelk van koe- of sojamelk, milkshakes en de vele andere producten vers klaar gemaakt worden.

 

https://www.delftopzondag.nl/nieuws/algemeen/89556/er-is-meer-in-het-leven-dan-chocolade-maar-nu-even-niet-?redir&fbclid=IwAR0pC0lUiaoLmvJp-pmAJfq11sdrnIC0Lyf09ta0gDQvxbE9VZXVXkThf7Q